keskiviikko 30. toukokuuta 2018

MITEN PÄÄSTÄ KESÄKUNTOON 2018?Kesä näyttää lähestyvän kovalla vauhdilla, suurin kysymys kuitenkin kuuluu, mikä on sinun kesäkunto? Entä miten siihen päästään. Lähtökohtaisesti dieettejä en voi suositella kenellekään, eivätkä ne yksinkertaisesti toimi kuin hetkellisesti. On olemassa kuitenkin muutama juttu mitä voit tehdä, jotta saat tiukennettua olemustasi ilman diettailua. Noudata näitä uusia tapoja yhden kuukauden ajan, ja ihastele muutosta heinäkuun alkaessa!
Ensimmäiseksi keskitytään veden juontiin. Heti herättyäsi, juo iso lasillinen vettä, lisää sekään puoli teelusikallista hyvälaatuista suolaa ja puolikkaan sitruunan mehu. Huolehdi, että juot päivän mittaan vähintään 2-3 litraa puhdasta vettä, tasaisesti pitkin päivää. Kovaa liikuntasuoritusta kohden 1litra lisää. Jos sinulla on veden juonti hallussa, keskity laatuun.
Syö vähintään neljä kertaa päivässä ravintotiheää ruokaa. Mieti mitä syöt ja miksi. Sisällytä jokaiseen ateriaasi ainakin yhden annoksen verran hyviä rasvoja. Vaihtele rasvanlähteitä vähintään kahden vaihtoehdon välillä. Näistä esimerkkeinä oliiviöljy(lasipurkissa), kookosöljy, MCT-öljy, avokado, luomu voi tai ghee.

Kokeile kuukausi jättäen maitotuotteet ruokavaliostasi pois. Suomalaiset juovat eniten maitoa maailmassa, ja se on ollut isosti keskusteluissa viime aikoina, eikä syyttä. Maitotuotteet ovat pitkälle prosessoituja, ja jokainen löytää luonnollisempia ja fiksumpia vaihtoehtoja esim. maitorahkalle. Kaurajuomat toimivat loistavasti kahvin kanssa, ja leivän päälle sopii puhdas luomu voi, joka on paljon vähemmän prosessoitu maitoon verrattuna. Mieti hiilihydraattiesi lähteet uudelleen, kannattaako sinun syödä jokaisella aterialla nopeita hiilihydraatteja. Kokeile siirtää nopeat hiilihydraatit päivälliselle ja iltapalalle. Hiilihydraatteja saat huomaamattasi melkein kaikesta, ja niitä voi syödä fiksusti. Lisää jokaiselle aterialle ainakin kaksi vihreää kasvista. Mitä tummempi, sitä parempi. Löydä tilaa treenaamiselle. Ajasta tämä ei jää kiinni, koska tähän riittää 20min/ treeni. Kuntopiirit kehonpainolla toimii todella hyvin painonpudotuksessa. Aloittelijalle riittää kahdesta kolmeen treeniä viikossa. Kokeneempi treenaaja, kokeile lisätä aamuihisi aerobisia lenkkejä. Nopea happihyppely aamulla tekee ihmeitä mielelle ja keholle. Laitat vaan kello herättämään parina aamuna viikossa vähän aiemmin, ja päivä lähtee ihan eri tavalla käyntiin. Näin saat myös huomaamatta yhden treenin päivääsi lisää.
Ole arkiaktiivinen ja liiku ainakin kerran päivässä yksi matka kävellen tai pyöräillen. Kesken työpäivää löytyy varmasti tilaa taukojumpalle tai happihyppelylle. Arkiliikunnan merkitystä ei voi vähätellä, ja jokainen löytää tilaa tämän lisäämiselle. 
MITEN SIIS EDETÄ:

  • Juo vettä 3dl heti herättyäsi ja 2-3litraa päivän mittaan
  • Panosta ravintotiheään ruokaan
  • Löydä vaihtoehtoja maitotuotteille
  • Löydä aikaa treenaamiselle
  • Kiinnitä huomiota arkiaktiivisuuteen


Tsemppiä projektiisi! Mikäli kaipaat näihin apua, muista että olemme täällä sinua varten 😊


Nita & Fitverstasteam


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin käynnistäsi, kiitos!