keskiviikko 9. toukokuuta 2018

PITÄISI LIIKKUA, MISSÄ MOTIVAATIO?


Pitäisi liikkua, missä motivaatio?Pitäisi liikkua muttei huvita. Tiedän, että pitäisi, muttei ole aikaa...

Hetkonen, miten niin ei ole aikaa, kaikillahan on sama tuntimäärä vuorokaudessa käytettävänä. Tämähän riippuu ihan siitä miten aikasi käytät. Liikuntasuositusten mukaan liikkuminen ei todella jää ajasta kiinni kenelläkään. Ajanpuute on vain syy, jolla perustelet asian itsellesi. Aina ei huvita, mutta ei tietenkään. Eikä aina tarvitse lähteä salille tai muuhun jumppaan, riittää, kunhan olet perusaktiivinen. Kävelet, pyöräilet, tanssisit, mitä tahansa! Sinun ei tarvitse ryhtyä terveysmunkiksi, kunhan liikut. Laita vaikka kuulokkeet päähän, lista lempparibiisejäsi soimaan, ja anna palaa!

Tärkeintä, että sinulle tulee siitä hyvä fiilis, innostut ja saat energiaa. Energia on yksi tärkeimmistä jutuista, jos sitä ei ole, on jokin pielessä. Ihminen on luotu liikkumaan, jos se ei huvita, niin mieti lajit joita rakastit pienenä. Mitä jos aloittaisit sen uudestaan?Onneksi on väistymässä jo buumi, jossa kaikkien tulisi liikkua ja syödä kuin kilpaurheilijat. Ihmiselle joka haluaa kasvattaa voimaa ja saada nousujohteista kehitystä, riittää kolme kovempaa treeniä viikossa. Näihinkin riittää esim. kahvakuulailu tai kehonpainotreeni kotona.  Ei se sen ihmeellisempää ole.  Salilla käymistäkin tärkeämpää on se, miten vietät muun aikasi. Jos päiväsi kuluu istumatyössä, ja autolla ajaessa, ei tilannetta pelasta useinkaan pari kertaa viikossa tehty 
salitreeni.Motivaatio ei ole itsestäänselvyys. Mikäli sinulla on tavoitteena pudottaa painoa, jotta näytät viehättävämmältä, motivaatiosi on ulkoista.  Tällainen ei kanna pitkälle. Motivaation tulisi kummuta sisältä, sisäinen motivaatio tarkoittaa liikkumista, koska rakastat sitä, siitä tulee ihana olo, koska tahdot liikkua ja tarvitset sitä. Ulkoisen motivaation voi oppia kääntämään sisäiseksi, ja siihen pyritäänkin jokaisessa painonpudotusprojektissa, ja elämäntapamuutoksessa. Etsi siis sinulle sopivat tavat liikkua, ja ala muuttaa tapojasi. Sisäiseen motivaatioon pääseminen vaatii töitä, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ensin tarvitsee vain löytää liikuntamuoto josta pidät. 
Tee liikkuminen sinulle mahdollisimman helpoksi, laita lenkkivaatteet aamulla valmiiksi, ja keksi motivoiva palkinto liikuntasuorituksen jälkeen. Halutessasi tapoihisi muutosta, niitä kannattaa ensin vahvistaa antamalla itselleen palkintoja. Tavat luovat neurologisen tarpeen. Tapojen kehä toimii, koska tarve on syntynyt. Tapoja voit muuttaa tietoisesti haluamaansa suuntaan kunhan tiedostaa tavan, jota haluaa muuttaa. Mieti ensin näitä kysymyksiä:

1.      Miksen liiku tarpeeksi?
2.      Mikä on esteenä liikkumiselleni? (jos sanot aika, palaa kohtaa 1)
3.      Miksi minun pitäisi liikkua?
4.      Missä näen itseni vuoden päästä?
5.      Mitä sinne pääseminen vaatii minulta?


Tahdonvoima on väsyvä lihas siinä missä muutkin, jos sinulla on tahtoa saavuttaa unelmiasi, pienet alamäet motivaatiossa eivät haittaa. Jos olet flegmaattisena sohvalla, silloin on aihetta miettiä vähän tarkemmin mikä on pielessä. Tahdonvoimaa pitää vahvistaa, ja se tarkoittaa tekemistä, vaikkei aina huvita. Muista kuitenkin, että liikunta on pieni osa elämää, ja saat varmasti pidettyä palaset kasassa jo pienellä arkiaktiivisuudella, ja perus aktiivisella elämänasenteella. Ihmeellisyyksiä ei tarvita, eikä homma ole sen monimutkaisempi. Jos tavoitteesi hipovat taivaita, niin hyvä, matkalla kuulukin tulla motivaation ja tahdon horjahduksia. Pidä tavoitteet ja unelmat kirkkaana mielessä, ja pysy vahvana. 

Työsi palkitaan kyllä<3

Aurinkoista viikonloppu kaikille,
Nita& Fitvertas TeamEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin käynnistäsi, kiitos!