torstai 17. toukokuuta 2018

KUKA ON SALLA?


VALMENTAJAESITTELY SALLA

Heipparallaa!

Tällä kertaa onkin minun vuoroni esittäytyä myös täällä blogin puolella! Osalle saatankin olla tuttu Fitverstaan asiakaspalvelusta, missä olenkin vaihtanut viestejä varmasti tuhansien meidän ihanien asiakkaiden kanssa J. Täällä kirjoittelee Salla, Fitverstaan valmentaja Helsingistä. Fitverstaalla olen työskennellyt syksystä 2014, eli lähes yrityksen alkumetreiltä asti. Kulunut neljä vuotta on ollut aivan huikea, ja parasta on ollut saada olla mukana kehittämästä yritystä siihen, mitä se on tänä päivänä! Kyllä kannatti hypätä mukaan pienen kasvuyrityksen matkaan! Valmennustyön ohella on viime vuosina vastannut Fitverstaan asiakaspalvelusta, ja kuluneen vuoden aikana myös uusien valmentajien rekrytoinnista sekä MPT-koulutuksemme hakuprosessista. Parasta on, että olen päässyt tekemään töitä erilaisten tehtävien ja huippu tyyppien parissa, ja samalla toki panostamaan myös omaan valmennustyöhön. Yksi huippuhetki ja merkityksellinen palkinto kovasta työstä oli valinta Fitverstaan vuoden valmentajaksi 2017, mikä tuntui ihan mielettömän hyvälle! Yhden asian ihmiseksi minusta ei ole, ja aina on oltava monta rautaa tulessa J



Tällä hetkellä käyn läpi jonkinasteista elämänmuutosta, sillä odottelen esikoista syntyväksi elokuulla. Jännittävää, kun ei oikein yhtään tiedä mitä odottaa! Olen tehnyt aina paljon töitä, ja panostanut omiin harrastuksiin, ja nyt onkin sitten aivan uudenlainen tilanne, kun pian täytyy ottaa myös jonkun muun tarpeet huomioon, ja opetella aikatauluttamaan koko arki ihan uudella tavalla. Onneksi mulla on mies, joka tulee varmasti osallistumaan paljon vauvan hoitoon ja uskoisin, että pystymme raivaamaan aikaa myös molempien omille tärkeille jutuille. Näin ainakin uskon ja toivon tässä kohtaa :D Alkuraskaudesta kärsin ensimmäiset 3 kuukautta jatkuvasta pahoinvoinnista (muistutti lähinnä krapulaa 24/7), ja liikkuminen ja treeni jäi lähes kokonaan tauolle. Nyt on ollut ihan mielettömän kivaa päästä taas liikkumaan, kun pahoinvointi on keskiraskauden aikana helpottanut. Paljon odotan jo myös sitä, kun pääsee taas maistamaan kovia treenejä raskauden jälkeen! Nautitaan nyt kuitenkin tästä ajasta, sillä on tämäkin aika ainutlaatuista aikaa elämässä J



Vuonna 2015 toteutin yhden suuren haaveeni, kun kilpailin Body fitneksen SM-kisoissa. Vaikka en ole koskaan mikään ylipainoinen ollutkaan, vaati kisakuntoon pääseminen kovaa työtä yli 20 viikkoa, ja 15kg painonpudotuksen. Pohjaa kilpailemiselle olin toki rakentanut ennen dieettiä useamman vuoden, mutta yllättävän kovan työn takana kisakunto tästä huolimatta oli, ja myös dieetistä palautuminen otti aikansa. Matka oli kuitenkin erittäin antoisa ja opettavainen, ja sain maistaa yhden kesän ajan sitä, miltä tuntuu omistaa aikansa urheilulle, ja miten hienoa on saavuttaa tavoite kovan työnteon jälkeen! Sijoitukseni SM-kisoissa oli yhdeksäs, mihin olin tyytyväinen, sillä tavoitteeni oli ensinnäkin päästä kuntoon, ja toiseksi päästä karsintakisoista jatkoon itse SM-kilpailuun. Ehkä vielä joskus nousen lavalle, ehkä en, se jääköön tässä kohtaa vielä nähtäväksi…


Personal trainerin työn lisäksi olen tehnyt usean vuoden ajan töitä sosiaalialalla, ja olenkin koulutukseltani myös sosiaalityöntekijä. Koen, että olen saanut ammennettua myös tältä alalta paljon työhöni valmentajana, sillä sosiaalityö on pohjimmiltaan muutokseen tähtäävää työtä, kuten myös valmennustyökin. Molemmissa pätee sama periaate asiakkaan omasta toimijuudesta ja siitä, että muutos lähtee ihmisestä itsestään ja hänen tavoitteistaan. Niin sosiaalityössä kuin valmennustyössä pyritään nostamaan esiin yksilön omat vahvuudet, ja tarjotaan tukea ja välineitä tavoitteiden saavuttamiseen.

Miten sitten päädyin kouluttautumaan myös Personal traineriksi? Yksinkertaisesti siksi, että liikunta on ollut lähes aina suuri osa elämääni (muutamia teinivuosia lukuun ottamatta), enkä ole oikein koskaan osannut istuttaa itseäni toimistotyöläisen ja viranomaisen rooliin, vaan kaivannut ympärilleni enemmän liikkumavaraa ja vapautta. Pt-työssä pääsee auttamaan ihmisiä tavoittelemaan unelmiaan, ja pienetkin askeleet, joita valmennusten aikana otetaan kohti parempia elämäntapoja ja hyvinvointia, ovat todella konkreettisia ja vaikuttavia, ja palkitsevia myös valmentajalle J Olen myös kouluttautunut FIHF-ravintovalmentajaksi sillä ravinto ja se, miten kokonaisvaltaisesti se vaikuttaa aivan kaikkeen, on ihan super kiinnostavaa! Se, miten isoja muutoksia voidaan saada aikaan pienilläkin muutoksilla lautasella, on ihan mielettömän hieno asia, ja ravitsemuksen maailmasta on ihan loputtomasti aina uutta opittavaa. Fitverstaan MPT-koulutuksessa vastaan ravinto-osuuden kouluttamisesta.



Pt-työssä olen saanut vuosien varrella valmentaa hyvin erilaisia tyyppejä niin elämä tapamuutoksentekijöistä tavoitteellisempiin kehonmuokkaajiin. Tällä hetkellä luonnollisesti myös raskausaikaan liittyvät kysymykset kiinnostavat, ja samoin myös raskaudesta ja synnytyksestä palautuminen. Olen vähän sellainen tyyppi, että monet asiat haluan kokea ja kokeilla itse, ja ammentaa tästä sitten myös muille. Paljon voi oppia lukemalla ja opiskelemalla, ja paljon myös tekemällä ja kokemalla. Yksi tällainen kokemus oli myös tuo kisadieettini.


Fitness-taustastani huolimatta koen omaavani etenkin tänä päivänä melko rennon suhteen ruokaan ja treenaamiseen, ja myös omaan kehooni. Sanon tämän siksi, että usein törmää mielikuviin siitä, että Fitness-urheilijoiden ajatellaan olevan hyvin tiukkapipoista porukkaa, joiden lautaselta ei koskaan löydy muuta kuin kanaa, riisiä ja parsaa (vaikka hyviä ruoka-aineita nämä ovatkin :D), ja omaa kehoa ja sen senttejä ja grammoja kytätään jatkuvasti hikikarpalot otsalla. Toki tehdessäni pohjatyötä kisoja varten ennen dieettiä ja sen aikana, ruokavalioni oli tiukempi ja osin jopa melko askeettinen, mikä toisaalta myös kuuluukin asiaan. Ajattelen tämän kuuluneen tuohon vaiheeseen, ja tarkempaa linjaa noudattamalla koin pääseväni parhaiten niihin tuloksiin, joita tavoittelin. Tiedostan kuitenkin sen, että tuohon maailmaan uppoutumalla se oma elinpiiri voi myös kaventua todella suppeaksi etenkin silloin, jos haluaa jatkuvasti pitää kiinni tiukasta Fitness-kropasta, tai oman kropan palautuminen ”omiin luonnollisiin mittoihin” ottaa muutoin koville. Itsellänikin kropan suuret muutokset ovat vaatineet tiettyä henkistä sopeutumista, mutta uskoisin myös ikävuosien tehneen sen hyväksymisen helpommaksi. Saas nähdä miten ”pipo pitää” nyt kun kroppa käy taas läpi ison myllerryksen raskauden aikana ja sen jälkeen. Yksi tutkimusmatka omaan mieleen ja kehoon tämäkin J
Olen ajatellut kirjoittaa nyt kesän aikana tänne blogiin vielä enemmän raskausajasta ja miten olen sen omakohtaisesti kokenut, miten olen treenaillut (vai olenko?) ja miten se on vaikuttanut esimerkiksi ruokailuihini ja kehonkuvaani. Jos teille tulee ideoita siitä, mistä haluaisitte kuulla enemmän, niin laittakaa vain ideoita tulemaan! Teen myös kesän aikana ennen äippälomaani ruokavalioita ja ravintovalmennuksia sekä henkilökohtaisia treeniohjelmia, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä! Minulle voi laittaa viestiä: salla.hanninen@fitverstas.com.

Instagramissa mun menoa voi seurailla  täällä
ja valmentajasivuni Facessa löydät täältä
ja Fitverstaan sivuilta täältä


Aurinkoista toukokuun jatkoa Fitverstaan blogin lukijoille ja kuulemisiin! J
-        Salla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätäthän viestin käynnistäsi, kiitos!